Beauties & Beasts

Om Beauties & Beasts

Galleri

Running away, Olie på lærred, 200 x 250 cm

Om Beauties & Beasts

Disse malerier står Mads Ryes hjerte meget nær. De er malet i samarbejde med hans søn Hampus og i den seneste tid også med hans datter Ellen.

Mads Rye er meget optaget af børnetegninger. Specielt tegninger lavet af førskolebørn. Han synes, at disse tegninger ofte rummer kvaliteter af høj kunstnerisk værdi.

Mads Rye får, foruden en stor glæde ved disse tegninger, også en svært skjult følelse af misundelse og jalousi, når hans børn med største naturlighed formidler deres tanker og følelser med hurtige og ”primitive” streger og farver.

Netop fordi Mads Rye er en maler på et meget højt teknisk niveau, har han været meget fascineret af at bringe de to verdener sammen, og han har derfor befolket sine landskaber med disse væsener fra hans børns fantasi. Symbiosen mellem disse verdener er genial, fordi væsenerne pludselig lever i den virkelige verden. Eller er den virkelige verden blevet uvirkelig?

Mads Rye har med stor succes, i forbindelse med en udstilling arrangeret af Sekretariatet for Vandreudstillinger under Statens Kunstfond, vist disse malerier på udstillinger i hele Danmark.

I fremtiden vil vi i hans nye malerier se en fortsættelse af denne serie.

Galleri